Ruta del Vi de Lleida

Lleida Wine Club

Digue'ns les teves preferències
i et direm què tenim
per a tu. Fes clic aquí

Digue'ns les teves preferències i et direm què tenim per a tu.
Fes clic aquí

Vins de qualitat

Parlar de Lleida és parlar de vi.

Els innovadors cellers que avui esquitxen la geografia lleidatana tenen el seu origen en una tradició llarga i ancestral.

Encara que els primers indicis del conreu de raïm daten de l’època íbera, són els romans els qui introdueixen el conreu de la vinya, que arribarà a la seva màxima esplendor al segle XIX amb gairebé 120.000 hectàrees de vinyes i una vocació exportadora que es veurà truncada per la plaga de fil·loxera procedent d’Amèrica del Nord, que va assolar Europa i que entre 1895 i 1909 va reduir la plantació lleidatana a 15.000 hectàrees.

Tanmateix, lluny d’abandonar el conreu, els cellers de les terres de Lleida van apostar per introduir noves varietats de raïm i recompondre el mapa vitivinícola de Lleida. Aquest esperit innovador es tradueix avui en encisadors cellers on la tecnologia més moderna i la tradició generacional del conreu del cep ofereixen deliciosos vins tan diversos com el territori pel qual s’estén la Ruta del Vi de Lleida.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències segons la teva navegació. Si continues navegant considerem que acceptes l'us de cookies. Més informació