Ruta del Vi de Lleida

Lleida Wine Club

Digue'ns les teves preferències
i et direm què tenim
per a tu. Fes clic aquí

Digue'ns les teves preferències i et direm què tenim per a tu.
Fes clic aquí

D.O. Costers del Segre

Els cellers que formen la Ruta del Vi de Lleida elaboren els seus vins a l’empara i sota la certificació de la Denominació d’Origen (DO) Costers del Segre.

Dividida en set subzones, la zona productora de la DO vetlla per la qualitat d’uns vins procedents de vinyes que creixen en terres calcàries, sota un clima mediterrani d’aire continental, amb hiverns freds i càlids estius.

D.O. Costers del Segre

Subzones de producció

Artesa de Segre, l’Urgell, les Garrigues, el Pallars Jussà, Raimat, el Segrià i les Valls de Riucorb.
Temperatura mitjana: 13,8ºC
Pluviometria: 385-450 mm
Hores de sol: 2.800 hores/any

Varietats negres recomanades

Garnatxa negra, Ull de llebre, Cabernet Sauvignon, Merlot, Monastrell o Morastrell, Trepat, Mazuela o Samsó, Pinot noir, Syrah.

Varietats blanques recomanades

Macabeu, Xarel·lo, Parellada, Chardonnay, Garnatxa blanca, Riesling, Sauvignon Blanc, Moscatell d’Alexandria, Malvasia o subirat parent, Gewürztraminer, Albariño.

Varietats blanques autoritzades

Albariño, Moscatell de gra petit.

Producció

Producció màxima: 120hl vi/ha
Densitat de plantació: 1500-4500 ceps/ha
Rendiment màxim: 75l most o vi/100kg raïm
Graduació (%vol.): Blanc: 10,5-14,5 Negre: 11-14,5 Rosat: 10,5-13,5
Espumós de qualitat: 10,8-12,8
Licors tradicionals: 15-22
Agulla: 10-12,5

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències segons la teva navegació. Si continues navegant considerem que acceptes l'us de cookies. Més informació